Lestijden

De leden uit Spaarndam en omgeving (Haarlem, Halfweg, Zwanenburg en Velsen) trainen met elkaar door inbreng van ieders kennis en ervaring.
Vanaf 31 augustus 2020 zijn de tijden als volgt:

Maandag

  • 9:30 – 11:00 Reguliere training
  • 11:00 – 11:30 Training van delen van de Master Moy set

Vrijdag

  • 9:30 – 11:00 Reguliere training
  • 11:00 – 11:30 Training van de eerste helft van de Lok Hup Ba Fa set

Locatie en thuis trainen

De locatie is:
Speeltuinvereniging Nieuw Leven
Boezemkade 1
2063 JH  Spaarndam

Regelmatig thuis oefenen verhoogt de natuurlijke weerstand van het lichaam. Je kunt hiervoor eventueel onderstaande video’s gebruiken en/of die welke staan op de pagina “links”.

De meest ervaren personen nemen in de trainingen het voortouw. Dit zijn o.a.:

Frank KromFrank Krom. Frank beoefent vanaf 2006 Tai Chi en geeft sinds 2010 trainingen. Later heeft hij hier Qi Gong aan toegevoegd. Hij is geïnteresseerd in de Taoïstische filosofie, de dynamiek van enneagram(typen) en het verband tussen de Traditionele Chinese en Westerse Geneeskunde. Frank volgde trainingen en internationale workshops bij veel verschillende internationale instructeurs, waarvan een aantal directe leerlingen van master Moy Lin-Shin. Hij is mede-oprichter van Spaarndam-Chi (jan 2018).

Jolly van OossanenJolly van Oossanen beoefent Tai Chi sinds 1997 en is sinds 2005 geaccrediteerd instructeur. Ze is mede-oprichter van Spaarndam-Chi. Ze heeft van verschillende internationale instructeurs in diverse landen training gehad en is zich tevens gaan verdiepen in Qi Gong. Op medisch en energetisch gebied heeft ze diverse meerjarige opleidingen gevolgd met o.a. als doel het menselijk lichaam zo goed mogelijk te leren kennen. Ze is altijd in de weer om haar kennis zo veel mogelijk uit te breiden en toe te passen.

Jaap demonstreert Jaap Theunisz beoefent sinds 2004 Tai Chi en werd in 2007 geaccrediteerd als instructeur. Hij is mede-oprichter van Spaarndam Chi (jan 2018). Jaap volgde Tai Chi lessen en workshops bij 7 verschillende internationale instructeurs, allen leerlingen van master Moy Lin-Shin. Daarnaast leerde hij Qi Gong bij onder andere Daisy Lee, Francesco Garripoli en Patrick Leung. Momenteel volgt hij lessen bij Maya Lentze van het Chinees Gezondheidscentrum Zeeland.